Repareren kun je leren!

Inspiratie en tips voor het repareren en upcyclen van kleding en spullen

“Je moet mijn stoeltje voor mij maken!”

Poppenstoeltje voor de fiets met kapotte gordel

De vraag “Kun je dit voor mij maken??” werd gesteld op het moment dat ik bij vrienden binnen kwam. Nou ja, eigenlijk zei de dochter van 5 “je moet mijn stoeltje voor mij maken”. Deze poppenmoeder kan haar pop niet meer op de fiets meenemen, een van de de gordeltjes is helaas kapot

Wie wat bewaart die heeft wat, in mijn voorraadkast vond ik biasband en lint. Beiden zijn breed genoeg om door de lusjes heen te gaan. Wellicht niet het meest ideale materiaal omdat er wel wat wrijving nodig is om de band niet te los om de pop te krijgen. Ik koos in dit geval voor het lint, en besloot ook om het koord wat er nu al omheen zit te behouden voor zowel stevigheid als voor de extra wrijving.

Een foto maken van iets wat je kapot gaat knippen, maar wel moet namaken is altijd een goed idee. Al zit er nog een 2e op het stoeltje die ik kan namaken.

Die zit stevig. Nu door naar de bovenkant, eerst moet natuurlijk het oude stuk koord eraf gehaald worden, hiervoor is een tornmesje handig.  Bij dit soort dik materiaal probeer ik meestal het garen tussen het koord en de stof door te halen.

Zoals verwacht zitten en grote gaten in het schuimachtige gedeelte (donkerroze op de foto) van het zitje. Ik besluit voor de zekerheid een stukje vlieseline er tussen te stoppen, en om net onder deze gaatjes de nieuwe te bevestigen.  De vlieseline heb ik niet vastgeplakt, maar had eventueel gekund met stoflijm, of het strijkijzer. Test In dat laatste geval of alle onderdelen die onder het strijkijzer komen wel tegen de hitte kunnen.

2 laagjes stof maakt het afwerken wel makkelijker! Gewoon naar binnen steken met een naald, knoop erin, en klaar.

En nu we toch de naaimachine hebben staan met bijpassend garen, zet ik ook even de stoflaag vast aan de schuimlaag.

Nog even alle losse draadjes wegwerken en klaar!!!

Ik weet zeker dat er binnenkort weer een popje mee gaat op de fiets.

Geplaatst op

in

door

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *