Repareren kun je leren!

Inspiratie en tips voor het repareren en upcyclen van kleding en spullen

Hoe kun je een klein gaatje in je t-shirt onzichtbaar repareren?

T-shirt met een gaatje

Een klein gaatje in een shirt is altijd jammer. Zeker als de stof verder niet pillig is, het shirtje niet scheef getrokken is door de was, of andere mankementen aan het shirt zichtbaar zijn. Maar een gaatje in een shirt zorgt er wel voor dat ik het gevoel krijg dat hij ‘op’ is. Wat natuurlijk niet zo is. Vroeger naaide ik het klakkeloos dicht, waardoor je een ‘bultje’ in je shirt kreeg en het toch nog best wel zichtbaar bleef. Tegenwoordig naai ik de gaatjes dicht door ze te stoppen. Dat ziet het er veel mooier uit, het gaatje is nauwelijks zichtbaar.

Met het stoppen van kleding of andere lappen stof vul je het gat op, je trekt de randen niet naar elkaar toe. Dat ziet er mooier uit omdat de stof dan niet gaat trekken. Eigenlijk maak je met je draad een nieuw stukje stof door horizontale draden te spannen en daar verticale draden doorheen te weven. Je maakt hierbij gebruik van de randen van het gat.

Tegenwoordig is het helemaal in om zichtbaar te stoppen. Bij een spijkerbroek of trui kan het een mooi effect geven door met een tegengestelde kleur draad te stoppen. Ik geef er bij shirtjes de voorkeur aan om het onzichtbaar te doen.

Wil jij ook weten hoe je moet stoppen? Lees hier de complete uitleg over stoppen.

Geplaatst op

in

,

door

Reacties

One response to “Hoe kun je een klein gaatje in je t-shirt onzichtbaar repareren?”

  1. Wies schoot van Deutekom Avatar
    Wies schoot van Deutekom

    Ha Truike
    Ziet er mooi uit!
    Goede uitleg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *