Repareren kun je leren!

Inspiratie en tips voor het repareren en upcyclen van kleding en spullen

Koop spullen met vervangbare onderdelen

Koptelefoon met oude en nieuwe onderdelen

Toen ik een paar jaar geleden mijn koptelefoon kocht had ik een paar eisen.

  • Hij moest inklapbaar zijn, zodat ik hem makkelijk mee kon nemen
  • Ik wilde er een microfoon in zodat ik hem ook voor mijn werk kon gebruiken
  • Ik wilde er noicecancelling op, heeft geen uitleg nodig denk ik?
  • Ik wilde een over-ear omdat ik die dopjes in mijn oren niet de hele dag kan hebben

En verder had ik er totaal geen verstand van en zag ik door de bomen het bos niet meer. Gelukkig wilde mijn vriend wel even helpen en hij vond dat ik een fatsoenlijk merk aan moest schaffen. Het werd een JBL, want daar is hij fan van. Een witte, want daar ben ik fan van.

En toen… begon hij te slijten

Na een paar jaar intensief gebruik begon hij te slijten. De buitenkant van de het rechteroor liet langzaam los. Ik heb het een paar keer met secondenlijm geplakt, maar dat mocht niet baten. Het werd steeds erger. Ik had er met dragen niet zoveel last van, maar als je stukjes terugvindt in je oor dan voelt dat toch niet echt prettig.

Een nieuwe kopen of…

Toen ik op internet ging kijken naar een nieuwe koptelefoon kwam ik een merk tegen met onderdelen die je los kon vervangen. Super duurzaam, het scheelt een hoop grondstoffen die niet gedelft hoeven te worden voor een compleet nieuwe koptelefoon! Maar ik had een goed merk gekocht, hoezo doen zij dat dan niet? En na een beetje onderzoek ontdekte ik al snel dat zij dat ook doen. Gelukkig! Want ik ben blij met mijn koptelefoon, ik hoef helemaal geen nieuwe.

Het vervangen ging heel simpel, youtube kwam to the rescue! En nu heb ik weer een oude koptelefoon. Met nieuwe onderdelen.

Moraal van het verhaal

Moraal van dit verhaal? Als je iets nieuws koopt, of het nou een koptelefoon, een gewone telefoon, of iets anders is, ga dan op zoek naar kwaliteit. Iets dat gerepareerd kan worden. En met voorkeur van een merk dat losse onderdelen verkoopt, zodat je het zelf kunt repareren als dat nodig blijkt. Dan hoef je niet het hele artikel nieuw te kopen, maar wellicht alleen een klein onderdeeltje. En dan kun je weer jaren vooruit. Jij blij, portemonnee blij, planeet blij.

Geplaatst op

in

door

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *