Repareren kun je leren!

Inspiratie en tips voor het repareren en upcyclen van kleding en spullen

Loszittend gaas van een zeef vastmaken

Gat in de zeef

We hebben al jaren een en dezelfde zeef. En al jaren zit er een randje los. Dat is vervelend want het randje is van ijzerdraadjes en dat prikt soms lelijk in je hand als je niet oplet. En het is ook vervelend omdat er rijst doorheen glipt als je niet oplet. En als dat gebeurt kun je net zo goed geen zeef gebruiken…

Het werd tijd om deze zeef eens te repareren. De rand van deze zeef is van een gebogen metaal. De zeef zit tussen deze rand geklemd. Dus je kunt hem er weer tussenstoppen. En dan de rand weer dichtknijpen. Voor deze reparatie heb je een knijptang nodig en iets dat spits is, bijvoorbeeld een breinaald of een schaar.

Knijp de rand zoveel mogelijk plat

Eerst knijp je de rand van de zeef zo goed mogelijk plat. De zeef is gemaakt van allemaal losse ijzerdraadjes. Die willen graag alle kanten op, hoe platter ze naast elkaar zitten, hoe gemakkelijker je ze weer tussen de rand krijgt. Probeer de zeef nu voorzichtig in de rand te drukken. Gebruik daar je scherpe voorwerp. Pas wel op dat je niet perongeluk uitschiet en jezelf bezeerd.

Zeef tussen de rand stoppen met een scherp voorwerp
Stop de zeef tussen de rand met een scherp voorwerp

Wanneer de zeef overal weer in de rand zit, knijp de rand dan goed dicht met de knijptang. Doe dit zo stevig dat je de zeef er niet meer uit kunt trekken. Als er gewicht in de zeef licht dan moet hij dit kunnen houden.

Gemaakt!

Zo. Klaar. Zeven maar!

Geplaatst op

in

door

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *