Repareren kun je leren!

Inspiratie en tips voor het repareren en upcyclen van kleding en spullen

Nieuwe jurk voor de poppenkastpop

pop met oude jurk

Tweedekans spullen zijn altijd leuk, maar soms ook vies en/of versleten. Zo ook bij deze poppenkastpop waar de vlekken niet uit de jurk wilden, ook niet na een ronde in de wasmachine. Dus ging de jurk uit en maakte ik een nieuwe.

Allereerst heb ik de oude jurk van de pop gesloopt. Daarna heb ik een nieuw patroon gemaakt voor het jurkje want ik had nog meer versleten handpoppen en allemaal kregen een nieuwe jurk. Dit patroon kun je vinden op Stikwerk.com.

Patroon uit mouw uit oude blouse geknipt

Knip het patroon uit een stukje stof. Ik heb de mouw van een oude blouse gebruikt. Van een reststofje effenkleur knip je de handjes. Ik heb toevallig zalmkleurig stof, maar eigenlijk kun je alle kleuren gebruiken, het zijn poppen en de kleur komt niet per se heel nauw.

Leg de handjes op de goede kant van de jurk en naai de hand aan de jurk vast.

Naai het voorpand aan het achterpand

Leg de voor- en achterkant met de goede kant van de stof op elkaar. Naai ze rondom aan elkaar vast. Maak de jurk vast tot ongeveer 1 cm voor de halslijn. Op de foto hierboven zie je dat niet, iets met vergeten en niet opletten 😛 Op de foto hieronder is het netjes gecorrigeerd 🙂

Werk de onderkant van de jurk af met een zoompje.

De naad bij de hals strijk je om (of je krast met je nagel over de naad, dat werkt ook prima 🙂 ).

Halstunnel

Stik de naad vast aan de jurk, je hebt nu een halstunneltje gemaakt. Ipv een tunneltje van de naad, kun je ook een tunnel maken met een halsboordje. Neem hiervoor een lapje zo lang als de hals en ongeveer 3 cm breed. Vouw hem in de lengte dubbel en naai deze dubbelgevouwen aan de halsnaad vast. Vergeet niet om een kleine opening te laten voor de elastiek.

Rijg een elastiekkoord door de tunnel. Je hebt hier aan de zijkanten van de tunnel een kleine ruimte voor. Draai het jurkje de goede kant op en stop het hoofd in de hals opening

Trek de elastiek goed strak aan en leg er een knoop in. Knip de eindjes van de elastiek af en duw de knoop een beetje naar de binnenkant van de jurk.

Zo, de prinses kan tevreden zijn met haar nieuwe jurk! Ik ben het in ieder geval zeker

poppenkastpop met nieuwe jurk
En zo is de hele poppenkast weer in een nieuw jasje jurkje gestoken!

Geplaatst op

in

,

door

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *