Repareren kun je leren!

Inspiratie en tips voor het repareren en upcyclen van kleding en spullen

Truike repareert!

Ik ben Truike, samen met mijn 2 lieve kinderen en knappe vriend woon ik in Harderwijk. Mijn roots liggen in Brabant, waar ik ben geboren bij twee lieve ouders. Zij hebben hergebruiken en repareren met de paplepel bij mij naar binnen gegoten. Was er iets stuk? Dan werd het gemaakt. Was het niet meer te maken? Dan werden de onderdelen die nog geschikt waren eruit gehaald. Er werd weinig weggegooid. Mijn ouders leidden al een duurzaam leven lang voordat we ons bewust werden dat dit noodzakelijk was voor onze planeet.

Ik heb mijn hele leven al genaaid, het begon ooit met barbieshirtjes, later werden het mijn eigen broeken, want Levi’s (die waren toen hip) kon ik niet betalen en confectiematen paste mij niet, mijn stelten waren te lang. Ergens rond 2009/2010 ben ik in mijn vrije tijd begonnen met de modevakopleiding. Vooral omdat ik de modebladen niet altijd leuk vond en wilde maken wat ik zelf wilde maken…

Lang heb ik hier iets mee willen doen, ik kan me herinneren dat ik ooit kringloopspulletjes wilden opkopen om ze op te knappen en dan weer door te verkopen. Ik wil mensen graag helpen om van iets ouds iets nieuws te maken en heb al jaren lang het idee een naaicafé te starten. Mijn moeder zei ooit: “Jij kunt van niets nog iets maken.” Maar nooit deed ik er iets mee. Altijd was daar de ratrace waar je in de huidige economie zo gemakkelijk in en zo moeilijk uitstapt.

Maar het bleef kriebelen. En toen ik in de herfst van 2022 als zzp’er ging werken en moeilijk aan mijn eerste opdracht kwam, was daar opeens… Repareren kun je leren! Een plek om alle reparaties in en om ons gezin verzamelen. Om anderen te inspireren en te laten zien dat repareren of het upcyclen van een product niet altijd moeilijk hoeft te zijn.

Ik hoop dat deze site jou inspireert. In het repareren en/of upcyclen van kleding en spullen. Inspiratie om dingen die niet meer naar jouw zin zijn, maar nog prima een tweede kans verdienen, een nieuw leven in te blazen.

Heb je tips of inspiratie voor mij? Dan hoor ik die heel graag! Alleen samen komen we verder.

Groetjes,
Truike