Repareren kun je leren!

Inspiratie en tips voor het repareren en upcyclen van kleding en spullen

Wanneer de regendouche alle kanten op regent

inbusschroef losdraaien met inbussleutel

Niets is heerlijker dan een lekkere warme douche. Het is daarbij wel fijn als het water van boven naar beneden drupt. Bij de douche van mijn ouders kwam het water helaas niet alleen door de geperforeerde gaten, maar ook tussen de schijven uit. Zonde van het water! En van je heerlijke douchemoment. Daar moest verandering in komen.

Eerst haalde we de douchekop van de houder. Dat kan gewoon met de hand, of een sleuteltang of een moersleutel als hij te strak vast zit. Daarna demonteer je de sproeikop. Wij hadden daar een inbussleuteltje voor nodig, maar wanneer je die niet hebt dan kun je ook een platte schroevendraaier gebruiken. Let dan wel op dat hij precies past, als hij net iets te klein is heb je groot kans dat je de schroefkop beschadigd.

regendouche loskoppelen
Douchekop loshalen

Omdat er veel kalk in de sproeikop zat hebben we hem in de azijn gelegd. Dat helpt altijd goed tegen de kalk. Maar ook hierbij moet je voorzichtig zijn want laat je het te lang weken, dan heb je kans dat het chrome van de douchekop afkomt.

Gedemonteerde douchekop

Boen de kop schoon met een doek of borsteltje en zet alles weer in elkaar. En zie daar! Hij sproeit weer als de beste. Vermoedelijk was de kalk de boosdoender, als het niet meer goed door de geperforeerde gaten kan lopen, omdat deze verstopt zitten, dan komt het gewoon uit andere kiertjes en gaatjes.

Wil je voorkomen dat er veel kalk in de sproeiers gaan zitten? Dan kun je af en toe, tijdens het douchen, met je vingers flink over de rubberen gaatjes wrijven. Op die manier druk je de kleine kalkkorreltjes al uit de rubbertjes. Maar af en toe zo’n grote schoonmaakbeurt voorkom je helaas niet als je met hard water doucht.

Geplaatst op

in

,

door

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *